Üniversiteliler serbest

Olaylarla ilgili olarak Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Cemil Gündüz yaptığı bir açıklama yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Nisan 2013 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversiteliler serbest

MUĞLA'da üniversite yurdunda karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından gözaltına alınan 12 öğrenci, polisteki işlemlerin ardından sevk edildikleri adliyede savcı tarafından serbest bırakıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı Öğrenci Yurdu'nun yemekhanesinde geçen cumartesi gecesi karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavganın ardından gözaltına alınan 20 öğrenciden 8'i, ifadeleri alındıktan sonra dün serbest bırakıldı. Diğer 12 öğrenci ise işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından ifadeleri alınan bu öğrenciler de daha sonra serbest bırakıldı.

Olaylarla ilgili olarak Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Cemil Gündüz yaptığı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"Türkiye son yıllarda tarihinin en karanlık dönemlerini yaşıyor. Milletimizi bölmek, bin yıllık kardeşliğimizi dinamitlemek isteyen bu şer odakları, karşılarına milliyetçi-ülkücü hareket mensuplarını alıyor, her fırsatta da vatan evlatlarına yönelik saldırılar gerçekleştiriliyor. Maalesef bu çirkin saldırılar hükümet yetkilileri ve emniyet güçleri tarafından görmezden geliniyor. Sıtkı Koçman Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan arkadaşlarımıza, yurt odalarında, bir grup tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildi. Olayların yaşandığı bölgeye giderek, duruma hakim olmaya ve yetkililerle görüşmeye başladık. Emniyet yetkililerine, yurtta arkadaşlarımızın saldırıya uğradıklarını ve en kısa zamanda arkadaşlarımızın yurttan çıkarılarak, can güvenliklerinin sağlanması talebimizi ilettik. Yay gibi gerilen bu ortamda bizler üstümüze düşen sağduyu ve soğukkanlılıkla hareket ederek daha büyük olayların yaşanmasının önüne geçtik."

Bu arada, üniversite yurdundaki gerginlik sona ererken, polisin güvenlik önlemleri bugün de sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber